Dekorációs termékek

Az egynyári növények királya: a muskátli

egynyári növény

Egy időben szinte minden ablakban ott díszelegtek a muskátlik, és mostanában újra az egyik legnépszerűbb egynyári növénynek számítanak. Nem is csoda, hogy annyian szeretik őket, hiszen nagyon hálás növények, a gondozásuk nem bonyolult, cserébe pedig valóságos virágözönnel örvendeztetik meg az embert. Illatuk ugyan nincsen, de a látványért mindenképpen megéri vásárolni belőlük néhány tövet. Nézz egy kicsit bővebben, hogy hogyan érdemes őket gondozni!

Először is fontos, hogy a muskátli megfelelően legyen elhelyezve. Ha napos helyre szeretnénk tenni, akkor álló fajtát válasszunk, viszont, ha inkább árnyékos helyet tudunk neki biztosítani, akkor a futómuskátlit érdemes preferálni. A növények akkor fognak sok virágot hozni, ha elég vízhez jutnak. A muskátli a viszonylag vízigényes növények közé tartozik, nem kedveli, ha teljesen kiszárad a földje. Nagy melegben érdemes naponta locsolni, de arra ügyelni kell, hogy ne álljon sokáig vízben, mert azt már nem kedveli. Ahogy más növényeket se, úgy a muskátlit se a legnagyobb forróság idején öntözzük, a tevékenységet inkább időzítsük a kora reggeli vagy a naplemente utáni órákra. A virágzást még jobban fokozhatjuk, ha rendszeresen adunk tápoldatot is a növénynek. Legalább hetente egyszer érdemes erre is sort keríteni, és ennek köszönhetően szinte egész nyáron élvezhetjük majd a színes virágok látványát. Hosszú távon is sokkal szebb és erősebb lesz a muskátli, ha az elsárgult leveleket, elszáradt virágokat eltávolítjuk. Így a növény az új hajtásokra tudja koncentrálni az energiáját, és arra ösztönözzük, hogy még több virágot hozzon.

Ha esetleg nyaralni megyünk több napra, akkor a muskátlit tegyük árnyékos helyre, ahol kevésbé fog kiszáradni.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a népszerű egynyári növény iránt, látogasson el cégünk honlapjára, a www.baloghfaiskola.hu weboldalra! Ha kérdése merült fel kínálatunkkal vagy a növények gondozásával kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársainkhoz a +36-30-361-0205-ös telefonszámon vagy a balogh.zoltan19@gmail.com e-mail címen!

Legutóbbi hozzászólások