Gyártási munkák

Salgó polc és ami mögötte van

salgó polcok

salgó polcok mindenki számára ismerősek, aki járt már valamilyen raktárban, üzemben vagy tárolási célra használt csarnokban, garázsban, hiszen ezek az egyik legelterjedtebb raktártechnikai berendezések. Népszerűségük abban rejlik, hogy kiemelt teherbírás, ugyanakkor egyszerű variálhatóság jellemzi őket, vagyis a salgó polcok rugalmasan alakíthatóak az aktuális tárolási igényeknek megfelelően. De vajon honnan indult ez a praktikus kialakítású polcrendszer?

salgó polcok történetének érdekessége, hogy feltalálójuk nem egy kreatív szakmabeli volt, csupán valaki, aki megunta a hagyományos fa polcok használatával járó rugalmatlanságot. Egy 1937-ben, Londonban alapított nyomdaipari cég mérnöke a szakmai folyamatok fejlesztése során elégelte meg az addig használt polcokat, és álmodta meg a fémlapokból álló újrahasználható polcrendszert. 1939-ban már gyártották a salgó polcok első generációját, melyet az azt követő években tovább fejlesztettek. Nyolc évvel később, 1947-ben vette kezdetét a tömegtermelés, mely során már minőségben és árban is jó polcrendszerek jelentek meg a piacon. Az Angliából induló találmány mára meghódította a világot, és nem csupán ipari, illetve kereskedelmi felhasználása jellemző, hanem az otthonokban is praktikus tárolási megoldást kínál.

Jó tudni, hogy ha salgó polcokkal szerelné fel vagy bővítené raktározási területét, kétféle típusból választhat. A csavaros verzió csavarokkal és anyákkal szerelhető össze, míg a csavarmentes változat paneljeit egymásba kell akasztani, így állítható össze a polcrendszer.

Szeretne megbízható helyről salgó polcokat vásárolni? Olyan partnert keres, melynek tevékenységébe nem csupán a forgalmazás tartozik bele? Cégünk, a Vasszer Raktártechnika Kft. mindenben segítséget nyújt ügyfeleinek, a tervezéstől a gyártáson át az összeszerelésig. Látogasson el www.vasszer.hu weboldalunkra, ahol minden részletet megismerhet termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban! Amennyiben bővebb információkra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a +36-32-512-600-as telefonszámon vagy a vasszer@vasszer.hu e-mail címen!

Legutóbbi hozzászólások